Beachmasters klaar voor zomer

Beachmasters, onderdeel van Bizz.com Travelgroup, biedt zonvakanties speciaal voor jongeren. Vlak voor de start van het boekingsseizoen (traditioneel de kerstvakantie) werd Lab050 gevraagd om een compleet nieuwe website te ontwerpen.

Bij aanvang van het project leek het een hele uitdaging om de deadlines te halen. Zeker omdat er verschillende partijen waren aangehaakt, en communicatie dus een belangrijke maar mogelijk ook vertragende factor was. En er was maar 5 weken de tijd….

Deadline gehaald
Die angst was echter ongegrond. Op 17 december, de dag die al weken roodomrand in de agenda stond, ging de nieuwe Beachmasters.nl live op desktop, tablet en smartphone.

Lab050 heeft zich in dit project gefocust op het Interactie Ontwerp en Webdesign. Enerzijds is gekeken naar de toptaken die bezoekers op de verschillende webpagina’s moeten uitvoeren, en anderzijds naar de look & feel.

Te druk, te complex
Voor Beachmasters was ‘rust’ het toverwoord. De vorige website was te druk en te complex voor de bezoeker, waardoor deze dreigde te verdwalen op de pagina. Dit ging uiteindelijk ten koste ging van de conversiedoelstelling, het boeken van een reis.

 

Bovendien moesten alle pagina’s volledig responsive zijn, en zich automatisch aanpassen aan een mobiel formaat als een bezoeker de website via een smartphone benadert.

Zowel in het Interactie Ontwerp, waarin de functionaliteiten en toptaken zijn weergegeven, als in het webdesign zijn deze uitgangspunten continu meegenomen.

Website Beachmasters

Benieuwd hoe dat er in de praktijk uitziet? Kijk dan op www.beachmasters.nl