Buro Brood krijgt een unieke huisstijl en website

Buro Brood over LAB050:

“Als drie zelfstandige adviseurs met samen meer dan 60 jaar marketing- en saleservaring die de handen ineen sloegen om als gezamenlijk bureau verder te gaan, zochten we een deskundige en no-nonsense partner die onze nieuwe website volledig kon realiseren. Lab050 wist meteen wat we bedoelden en spreekt dezelfde taal, dat hadden we bij het eerste gesprek al door. Allereerst door onze eigen eigenwijze ideeën kritisch te toetsen, en deze in korte tijd te vertalen naar drie websiteconcepten waaruit we konden kiezen. De eerste was meteen al de beste: helder, fris en to-the-point. Dat Lab050 deze vervolgens probleemloos in een werkende website zou omzetten was geen verrassing meer. Heel prettig samenwerken is het met Lab050.”


In de zomer van 2012 klopte Marcel Aalders, een van de eigenaren van strategisch marketingadviesbureau Buro Brood, bij ons aan. Samen met Buro Brood-partners Rob van Baars en Philip Appels waren ze tot de conclusie gekomen dat hun website niet meer van deze tijd was. “Is dat iets voor Lab050?” vroeg Marcel. De vraag stellen was hem beantwoorden.

De eerste stappen: de user stories op een rij, en de vertaling naar het interactie ontwerp

Hoe zijn we te werk gegaan? Eerst een sessie met Marcel Aalders om al zijn kennis de onze te maken. Doelgroep en doelstellingen kwamen op papier en de user stories (de vragen die bezoekers beantwoord willen zien op de website) werden in kaart gebracht. De user stories werden geprioriteerd en vertaald naar een interactie ontwerp. De basis voor de website stond en Buro Brood zag dat het fundament goed was.

Het resultaat: een uniek webdesign

De slag van interactie ontwerp naar webdesign kon gemaakt worden. Uitgangspunt was dat alleen het logo behouden moest blijven, voor de rest mocht de huisstijl op de schop.In het najaar werd het design gemaakt tot een werkende website met een WordPress CMS. Begin februari ging deze in productie bij Buro Brood.

 

screenshot van de website

 

Bekijk de volledige website van Buro Brood