De nieuwe website van No Limit Ships is te water gelaten

Rijd over de Afsluitdijk naar het Noorden en je ziet de grens tussen land en zee vervagen….. Niet geheel toevallig blijkt één van Nederlands meest innovatieve scheepsbouwers in Groningen gevestigd te zijn. Innovatie is buiten de gebaande paden denken, niet belemmerd door grenzen. Nóg minder toevallig is het dan ook dat dit bedrijf de passende naam No Limit Ships draagt.

Grenzeloos denken doen we ook bij Lab050. Nog een overeenkomst: bij de bouw van onze producten staat de eindgebruiker centraal. Toen No Limit Ships het tijd vond voor een nieuwe website, moest het dus wel zo zijn dat we met elkaar zouden gaan samenwerken.

Wat is je doel?
Lab050 onderzocht eerst met welk doel de bezoekers op de website arriveren. We noemen dit de user stories. Aan de hand van deze ‘verhalen’ heeft het team een Interactie Ontwerp gemaakt. Dit is een raamwerk van de site waarin de doelen zijn verwerkt.

Bij de aanschaf van een schip gaat er behoorlijk wat tijd overheen, voordat je eindelijk overstag gaat. Eén van de belangrijkste doelen op www.nolimitships.com is de oriëntatie. De website is de eerste stap in het opbouwen van een goede klantrelatie en moet vertrouwen uitstralen.

De focus ligt dan ook niet op de online verkoop, maar het bieden van zoveel mogelijk achtergrondinformatie. De potentiële koper heeft z’n huiswerk al gedaan, voordat telefonisch of via de mail contact wordt gezocht.

Voorpret zit in de details
Hoe vertaal je dat naar de website? De pagina’s hebben een rustige uitstraling en zijn ruim van opzet. Maar…. we schuwen niet om tekstueel iets meer uit te wijden. Elk schip wordt uitgebreid beschreven tot op de kleinste details. De voorpret begint al achter het beeldscherm! Er is bovendien een prominente rol weggelegd voor klantverhalen, foto’s van evenementen, de uit-agenda en nieuwsberichten.

NoLimitShips homepage

Het doel om www.nolimitships.com te lanceren vóór de HISWA (vanaf 3 september 2013) is ruimschoots gehaald door een intensieve en onbegrensde samenwerking. Wij zijn dan ook erg trots op deze tewaterlating!