Gebruiksvriendelijkheid

Usability, oftewel gebruiksvriendelijkheid. Want u heeft uw zaakjes pas goed voor elkaar als uw website gebruiksvriendelijk is ingericht. De bezoeker bepaalt het succes van uw website. Een goede reden voor wat aandacht voor usability.

Wat bedoelen we met usability?

Laten we eerst aangeven wat we met usability bedoelen. Met usability bedoelen we het gebruiksvriendelijk inrichten van uw website voor de bezoeker. Usability heeft als doel het snel en eenvoudig vinden van informatie of bijvoorbeeld het bestellen van een product.

Waarom zoveel aandacht besteden aan usability?
De internetgebruiker heeft in de loop van de jaren voorkeuren en gewoontes opgebouwd bij het surfen op websites. We kunnen natuurlijk eigenwijs zijn en ons eigen pad volgen, zo zijn we wel lekker uniek.

We kunnen beter slim zijn en een website aanpassen op zijn voorkeuren en gewoontes. Daarmee maken we het de gebruiker gemakkelijker. En meer gemak voor de gebruiker betekent voor u een beter resultaat!

Hoe ervaart de gebruiker uw website en hoe komen we daar achter?
Om de eerste vraag draait alles bij usability. In ons lab hebben we diverse instrumenten om er achter te komen hoe hij de website ervaart. Op basis van statistieken, zoals Google Analytics, krijgen we al een goed beeld van mogelijke problemen voor gebruikers.

Neem als voorbeeld een bestelproces in een webwinkel. Als in een bepaalde stap wel erg veel mensen afhaken, is dat een eerste indicatie dat er iets niet goed gaat.

Wat wil de gebruiker echt weten? Wij kruipen in de huid van uw bezoeker.
Of een expert review waarin we aan de hand van onze theoretische kennis van gebruiksvriendelijkheid kijken of de gebruiker de weg weet te vinden. Het resultaat is een messcherpe analyse van de status en potentie van uw website.

Gebruikersonderzoek

Als eigenaar van uw website weet u de weg wel op uw website. Desnoods via sluiproutes en binnendoor weggetjes. De gebruiker kent deze niet en kijkt fris tegen uw website aan. Een gebruikersonderzoek is dé manier om zijn problemen goed te observeren. Voor u een zeer confronterend instrument maar eentje die veel direct inzicht verschaft. En die voor een scherp bewustzijn zorgt dat ontwerpen voor de gebruiker essentieel is.

Een gebruikersonderzoek opzetten ingewikkeld? Dat valt reuze mee. Zet een stuk of vijf gebruikers achter uw website en u heeft het leeuwendeel van de problemen van uw website al in beeld.

Verbeterplannen en interactie ontwerp
Met de analyses in de hand en de kennis van de internetgebruiker paraat schrijven we verbeterplannen voor uw website. En die verbeterplannen zijn altijd concreet, en nooit wollig. Met een interactie ontwerp maken we de oplossingen visueel en laten we u door de verbeteringen van uw website heen klikken.

Uw website beter maken met onze actuele kennis van de internetgebruiker

We zien veel, horen veel, lezen veel en zijn qua kennis dan ook altijd up-to date als het gaat om de wensen van de internet gebruiker. En dat is noodzakelijk, want voorkeuren van gebruikers veranderen. En de gebruiker van uw website bepaalt het succes van uw website. En de gebruiker heeft altijd gelijk.