Panorama, Revu en Playboy naar Groningen!

Pijper Media deed in september 2014 een opvallende overname: Playboy, Panorama en Revu veranderden van eigenaar en kwamen in handen van het Groningse bedrijf. Lab050 begeleidde de verhuizing van de titels van Sanoma naar Pijper Media.

Het was eind 2013 groot nieuws: Sanoma Media wilde 32 titels afstoten, en zich focussen op bladen voor vrouwen, ouders en kinderen. In de nieuwe plannen van de uitgever was geen ruimte meer voor de bladen Panorama, Revu, Playboy en Golfers Magazine.

Strategische keuze
Dit was een strategische keuze, die los stond van de verkoopresultaten. Commercieel gezien presteerden de titels stuk voor stuk uitstekend. Voor Pijper Media dan ook een uitgelezen mogelijkheid om de betreffende bladen, websites en redacties over te nemen.

Website Playboy

Ingebakken
Lab050 werd ingeschakeld om de verhuizing van de titelsites te verzorgen. Dat bleek geen sinecure; de websites waren namelijk ingebakken in het Sanoma-netwerk, en rücksichtslos lostrekken kon technische complicaties opleveren. Bovendien waren er terabytes aan afbeeldingen en filmpjes die overgezet moesten worden.

Maar…. door een intensieve samenwerking tussen Sanoma, de redacties, Pijper Media en Lab050 is uiteindelijk is alles binnen de deadlines gelukt!

Zie hier het resultaat:
www.playboy.nl
www.panorama.nl
www.revu.nl
www.golfersmagazine.nl