Unieke jQuery website voor Armor BV

Armor is dé innovatieve koploper op het gebied van werkschoenen. Bij Armor komen innovatie, mode en functionaliteit samen. Armor was daarom ook op zoek naar een innovatie website met uitstraling. Geen standaard website met een aantal tekstpagina’s, maar een website met veel beeld en leuke visuele effecten. In samenwerking met de vaste designer van Armor (Kevin van der Kooi) zijn we tot iets heel moois gekomen: verrassend en vernieuwend!

armor-website

Omdat de doelstelling van Armor puur ligt op het inspireren en verleiden van haar bezoekers, konden we voor een volledig visuele website gaan met erg erg weinig tekst. Dit gaf ons de mogelijkheid om het volledige scherm te gebruiken voor het tonen van de prachtige foto’s die ze tot hun beschikking hadden. De foto’s schalen mee aan de hand van je beeldschermgrootte waardoor het voor iedere bezoeker een aantrekkelijke website wordt.

armor2

De website is opgebouwd uit meerdere sliders, zowel horizontaal als verticaal. Je gaat dus niet meer van pagina naar pagina, maar positie naar positie. Dit geeft een verrassend effect. Omdat Armor leverancier is van 5 verschillende merken, worden deze in 5 secties getoond. In elke sectie wordt het merk kort toegelicht en met foto’s geillustreerd. Als je meer informatie wilt over het merk kun je doorklikken naar de betreffende website. Ook deze websites worden in de toekomst allemaal onder handen genomen door LAB050.

armor3

Alle effecten zijn gemaakt met jQuery, een afgeleide van javascript. Armor.nu geeft nog maar een kleine preview wat je allemaal met jQuery kan. Ook de volgende projecten die we met Armor gaan doen, zullen veel terugvallen op deze leuke effecten. Hier komen we zeker weer op terug op ons blog!