WiQhit in een nieuw jasje

Het WiQhit Team heeft software ontwikkeld die het eenvoudig en betaalbaar maakt om websites te personaliseren aan de hand van het gedrag van elke individuele bezoeker. Toen voor WiQhit een nieuwe huisstijl en website moest worden ontwikkeld, kwam Lab050 in beeld.

Iets meer dan een jaar na live-gang maakt WiQhit een stormachtige groei door. Speerpunt voor WiQhit is dat de tool continu wordt doorontwikkeld aan de hand van de feedback van de gebruikersgroep. Vandaar dat het WiQhit Team zich in eerste instantie heeft gefocust op de uitbreiding van gewenste functionaliteiten.

Gebruiksgemak
Naast de inhoud is de verpakking natuurlijk essentieel voor het gebruiksgemak. Vanaf de zomer van 2014 is de interface van WiQhit dan ook grondig onder handen genomen. Maar hoe begin je?

In eerste instantie is een Interactie Ontwerp gemaakt van de afzonderlijke pagina’s. Hiervoor verplaatste Lab050 zich in de rol van de gebruikers. Belangrijk voor het functioneren van de interface is dat de taken van de gebruiker snel en intuïtief kunnen worden uitgevoerd. Na uitgebreide testen op gebruiksvriendelijkheid werd het IO goedgekeurd en kon de grafisch vormgever aan de slag gegaan met het design.

Uitdaging
Voor het WiQhit Team was van belang dat het design in dienst zou staan van de functionaliteit. Het ontwerp moest rustig en eenvoudig zijn, zonder al te clean over te komen. Een hele uitdaging die vanzelfsprekend voor mooie discussies heeft gezorgd. Het eindresultaat mocht er echter zijn!

Website WiQhit

Na de interface, is op Oudejaarsdag 2014 de nieuwe website van WiQhit gelanceerd. Ben je benieuwd hoe deze er uit ziet, of wil je WiQhit eens vrijblijvend testen, ga dan naar www.wiqhit.com